Agrifoto

Inside Peen

Wat doet de peenmarkt, nu het aanbod groeit?

26 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

Na twee weken drukte op de peenmarkt is het weer wat rustiger geworden. Dat komt omdat Polen deels van de markt is. Toch is er al veel peen van de markt en blijft de prijs voor B-peen redelijk stabiel. Opvallend is wel dat de prijs voor C-peen opnieuw daalt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Polen wordt inmiddels eigen peen gerooid. Daardoor koopt dit land, dat de afgelopen twee weken heel belangrijk was voor de markt, niet meer veel Nederlandse peen. Toch is dit geen groot probleem voor de markt, omdat de Limburgse peen inmiddels zo goed als op is. De rustigere markt is normaal voor deze tijd.

Terwijl er minder peen naar Polen gaat, komt de overzeese export wat op gang. De peen uit Zeeland en Flevoland is hier geschikt voor en daardoor volgt de peenhandel elkaar mooi op. Opbrengsten van de Zeeuwse en Flevolandse peen zijn tot nu redelijk. Over Flevoland worden opbrengsten van ongeveer 70 ton per hectare gemeld.

DCA-notering Peen
De DCA-notering Peen komt deze week voor de B-peen op €14 tot €15 per 100 kilo. Daarmee daalt de prijs met €0,50 per 100 kilo. Opvallend is dat de prijs voor de grovere C-peen opnieuw behoorlijk zakt. De notering voor de 40 millimeter opwaarts peen daalde met €2,50 naar €14 tot €15 per 100 kilo. Dat heeft te maken met een groter aanbod dan vraag naar deze peen. De peen is soms uit de maat gegroeid, waardoor er meer aanbod van grove peen is. Ook is het areaal grove peen groter dan 2018.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden