Agrifoto

Inside Akkerbouw

Peenafnemer kijkt kat uit de boom

2 Augustus 2019 - Jeannet Pennings

De peenhandel verkeert in rustig vaarwater. In Europa gebeurt weinig en het merendeel van het aanbod gaat naar overzeese bestemmingen. Het aanbod neemt gestaag toe, de prijzen zijn redelijk stabiel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een week met extreme hitte, geeft deze week groeizamer weer voor de Nederlandse peen. De afnemers zijn in afwachting wat dit gaat betekenen voor het aanbod dat de komende weken op de markt komt. Vooralsnog loopt de afzet redelijk door en blijft er geen aanbod staan.

Overzeese export
De markt wordt bepaald door de overzeese export met vraag onder meer uit Afrika. Binnen Europa is het relatief stil. De vraag die er is, komt vooral uit omliggende landen: Duitsland, Engeland, België en Ierland. De vraag vanuit Oostblok-Europa is een stuk lager door de lokale productie.

De DCA-notering van B-peen handhaaft zich met een prijs van €14 tot €16 per 100 kilo. De gemiddelde prijs komt uit op €14,57. De prijs voor C-peen ligt iets hoger en komt uit op €15 tot €20 per 100 kilo. De gemiddelde prijs voor deze 40 millimeter opwaarts peen ligt op €15,75.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden