Agrifoto

Inside Peen

Druk op peenmarkt neemt langzaam toe

9 Augustus 2019 - Jeannet Pennings

Het is vakantietijd en dat is te merken op de peenmarkt. De afzet stagneert nu de meeste Europese landen genoeg eigen aanbod hebben. Dat zorgt ervoor dat de prijzen wat onder druk komen te staan, zeker van de grove peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu de vraag beperkt is, komt er meer dan genoeg peen van het land. De hitte heeft plaats gemaakt voor groeizamer weer, met temperaturen rond de 22 graden en af en toe een bui. Er worden opbrengsten gemeld van 65 tot 70 ton per hectare. Dat zorgt ervoor dat de beperkte vraag makkelijk ingevuld kan worden.

De contracthandel loopt aardig door; peen bestemd voor de vrije markt is lastiger te plaatsen. De afzetmarkten binnen Europa zijn inmiddels aardig zelfvoorzienend. De afzet naar Polen is weggevallen en ook onze Duitse buren vragen dit jaar niet of nauwelijks om peen. De overzeese export, met name naar Afrika, komt mondjesmaat op gang.

Lagere prijs C-peen
Als deze trend doorzet, valt er voor komende week verdere prijsdruk te verwachten. Deze week komt de DCA-notering voor B-peen uit op €10 tot €16 per 100 kilo, met een gemiddelde prijs van €14. De handel in de grove C-peen verloopt stroever wat resulteert in een gemiddelde prijs van €13,50, eveneens variërend van €10 tot €16 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden