Agrifoto

Inside Peen

Wat doet groot peenaanbod met markt?

30 Augustus 2019 - Anne Jan Doorn

Het peenaanbod is groot en er is weinig vrije handel. Dit komt omdat de handel voornamelijk blijft draaien op contractpeen. Daarnaast gaat er veel peen naar overzeese bestemmingen, in plaats van naar Europa.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens spoelers speelt de hoge prijs van vorig jaar de afzet momenteel parten. De landen die vorig jaar veel kochten, hebben ervoor gezorgd dat er dit jaar meer eigen peen is gezet. Toch is de vraag vanuit bijvoorbeeld België niet heel slecht. Het grotere aanbod vanuit Nederland is meer een probleem.

De berichten over de opbrengst in Nederland spreken elkaar tegen. Aan de ene kant zijn de opbrengsten van de vroege peen duidelijk beter. Ook is er meer regen gevallen en is er vroeger gestart met beregenen. Toch zou de stand van de hoofdoogst niet geweldig zijn en zit er veel tarra in de peen.

Prijsdruk
De prijs is iets gedaald. Voor B-peen staat de notering op €10 tot €13 per 100 kilo, een daling van €0,50 ten opzichte van vorige week. De prijs voor C-peen is hetzelfde. Wel wordt er gevreesd dat er meer druk komt op de prijs voor C-peen, als gevolg van het feit dat veel B-peen te lang op het veld staat. De peen voor de koelcel (rooien in oktober/november) noteert momenteel €9 tot €10.  

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden