Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt zit tijdelijk in een impasse

18 Oktober 2019 - Jeannet Pennings

Er vindt momenteel weinig handel plaats in peen. De markt is in afwachting van het aanbod, dat na 3 weken van nat weer slechts mondjesmaat loskomt. Dit houdt de prijs vooralsnog overeind.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Als we uitgaan van de huidige weersvoorspellingen, dan komen drogere tijden eraan. Dat betekent dat de oogst van bewaarpeen, dat momenteel slechts op zeer kleine schaal gerooid wordt, naar verluidt volgende week echt gaat beginnen. De verwachting is dan ook dat de marktsituatie op korte termijn gaat veranderen.

Het huidige aanbod lijkt net genoeg om de vraag in te kunnen vullen. De koelhuizen zijn allemaal redelijk gevuld. Een groeiend aanbod van peen zal onvermijdelijk voor prijsdruk gaan zorgen. De vraag is niet zozeer of dat gaat gebeuren, maar wanneer. Daarbij is de te verwachten kwaliteit nog een vraagteken. Er ontstaan hier en daar wat bruine plekken op de peen en er zijn geluiden over muizenvraat, maar over het algemeen worden nog geen grote problemen gemeld. Komende weken zal blijken wat het effect is van de vele regenval afgelopen weken.

DCA-notering fractie lager
De aanbodschaarste  zorgt ervoor dat de huidige peenprijs redelijk stabiel blijft. De DCA-peennotering komt deze week uit op €10,50 per 100 kilo voor zowel de B-peen als de C-peen. Daarmee ligt de prijs €0,50 onder de notering van vorige week. De range loopt van €10 tot €11 per 100 kilo. De prijs voor lichtere sorteringen ligt daar net iets onder.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden