Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Evenveel suikerbieten van kleiner areaal

1 November 2019 - Jeannet Pennings

De suikerbietenoogst komt dit jaar op een vergelijkbaar niveau uit als in 2018. Dat blijkt uit de jaarlijkse oogstraming van het CBS.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwachting is dat er dit jaar in totaal 6,5 miljoen ton suikerbieten gerooid worden. Daarmee ligt de opbrengst net als vorig jaar een stuk lager dan in 2017 toen de suikerbietenoogst 8 miljoen ton bedroeg.

Hogere hectare-opbrengst
Het areaal suikerbieten is dit jaar met 7% gekrompen tot 79,2 duizend hectare (85,2 duizend hectare in 2018). De opbrengst per hectare wordt echter een stuk hoger geschat. Het CBS gaat in de oogstraming uit van 8% stijging naar gemiddeld 82,4 ton per hectare.

Dat is iets meer dan het gemiddelde van de voorgaande 10 jaar dat op 81,2 ton per hectare ligt. Alleen in 2014 en 2017 waren de hectare-opbrengsten voor suikerbieten een stuk hoger, respectievelijk 90,8 en 93,3 ton per hectare.

Beeld bevestigd
Het beeld dat het CBS nu schetst komt overeen met de verwachte suikeropbrengst van Suiker Unie. Uit de gegevens die het bedrijf half oktober publiceerde kwam een opbrengst van 82 ton per hectare naar voren.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden