Agrifoto

Inside Peen

Teler en handelaar blijven schaken op peenmarkt

1 November 2019 - Jeannet Pennings

Het blijft vooralsnog rustig op de peenmarkt. De vraag is beperkt en veel telers zijn vooral druk met hun aardappelen en uien. De DCA-notering Peen laat daardoor geen grote verschuivingen zien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na weken van veel regen, hebben de drogere omstandigheden er vorige week al voor gezorgd dat er meer vaart komt in de peenoogst. Die trend zet deze week langzaam door, al wordt de markt nog niet overspoeld met aanbod. De gewassen die echt van land af moeten, de aardappelen en uien, krijgen veelal voorrang. 

Grotere uitschieters
Het blijft voorlopig ook nog gissen naar de kilo’s peen die in de kisten terecht komen. Duidelijk is wel dat het geen topopbrengsten zijn. Er wordt gesproken over een matige tot gemiddelde oogst met grotere uitschieters dan andere jaren, zowel naar boven als beneden. In enkele regio’s zijn de zorgen om de kwaliteit groot.

Ondanks dat volgens de insiders er weinig peen meer bij kan in de koeling en dat veel aanbod nog geen plek heeft, weten teelt en handel elkaar nog niet erg te vinden. Handelaren spreken van een beperkte vraag. De meeste Europese exportmarkten hebben genoeg lokale productie, dus het zijn de overzeese bestemmingen die de kar trekken. 

Lichte prijsdaling
Een zakkende peenprijs lijkt in deze situatie onvermijdelijk, maar vooralsnog houdt de DCA-notering redelijk stand. De prijs voor B-peen is iets gezakt en komt uit op €9,50 per 100 kilo (met een range van €8 tot €10,50). De prijs voor C-Peen blijft gelijk aan vorige week en komt uit op €10,50. Wel is de range iets breder: €9 tot €12.

Bekijk hier de laatste noteringen.

 

 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden