HZPC

Nieuws HZPC

Waarde certificaat HZPC daalt weer met 10%

1 November 2019 - Redactie Boerenbusiness

HZPC is vandaag (vrijdag 1 november) weer 10% minder waard geworden. De koers van het certificaat van aandeel HZPC is op de beursdag met deze maximale waarde gedaald. Dit is de derde afwaardering op rij.

Op de vorige beursdag in mei is de koers eveneens met 10% gedaald. In de 8 jaar daarvoor is de waarde van HZPC echter fors toegenomen: van een kleine €42 per certificaat in 2010 naar circa €200 per stuk medio 2018. De waarde van het certificaat komt nu uit op €145,80. Afgaande van 783.725 uitstaande certificaten, komt de certificaatwaarde van HZPC dan ook uit op ruim €114,15 miljoen.

Redelijk groot aanbod
Na een lange periode van maximale koersstijgingen, is de koers de laatste drie koersdagen gedaald. Het aanbod was redelijk groot, maar lager dan de laatste beursdagen", laat Gerard Backx, CEO van HZPC, in een verklaring weten. "De vraag is beperkt geweest, maar significant hoger dan op de laatste beursdagen. Minder dan 1% van het totaal aantal certificaten is verhandeld."

Begin maart heeft het pootgoedhandelshuis gemeld dat de winst over het jaar 2018/19 hoger uitvalt dan het boekjaar ervoor. Deze steeg uiteindelijk van €4,7 miljoen over 2017/18 naar €9,4 miljoen het afgelopen boekjaar. Dit heeft geresulteerd in een uitgekeerd dividend van €7,75 per certificaat. Dit is €3,75 per certificaat meer dan het jaar ervoor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

HZPC ziet omzet niet stijgen maar pootgoedvolume wel

Nieuws Jaarcijfers

HZPC zet meer pootgoed af buiten Europa

Nieuws HZPC

Gestolen geld HZPC is uit handen cybercriminelen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden