Agrifoto

Inside Peen

Ook Kerst breekt peenhandel niet los

13 December 2019 - Anne Jan Doorn

De peenhandel is extreem rustig voor de tijd van het jaar. In aanloop naar Kerst is doorgaans meer vraag, maar dat is dit jaar minimaal. Handel in peen van goede kwaliteit is er dan ook bijna niet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De telers die goede peen in handen hebben, wachten af. Voor de huidige prijs verkopen zij hun product nu. Nu de proefspoelingen op gang komen, blijkt ook dat er veel peen van mindere kwaliteit is. Die peen wordt soms gedwongen op de markt gebracht. Met name ringrot en vraat leveren veel problemen op.

Of de peen voor of na de natte periode is geoogst, maakt ook verschil. De peen van voor die periode is vaak van prima kwaliteit. Het is daarom niet zo dat de helft van slechte kwaliteit is. Ook nu wordt er nog peen gerooid. Vorst zou nog voor stemming kunnen zorgen, maar dan moet dit wel in 2 weken komen. Daarna zal de meeste peen binnen zijn.  

Te weinig vraag
Wat de peenmarkt nodig heeft, is vraag. Hier ontbreekt het nu echter aan. Ook de overzeese export wordt duidelijk minder. Bovendien veranderen dumpprijzen niets aan de vraag. Hierdoor blijft de DCA-notering Peen min of meer stabiel rond de €8,50 per 100 kilo voor B-peen. Voor C-peen blijft €10 per 100 kilo op het bord staan.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden