Nieuws Postuum

Zadenpionier JanWillem Breukink overleden

7 Januari 2020 - Redactie Boerenbusiness

JanWillem Breukink is zaterdag op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Dit meldt Incotec, het zaadbehandelingsbedrijf in Enkhuizen waar Breukink 25 jaar lang de topman is geweest. Breukink heeft zich jarenlang ingezet voor de belangen van de Nederlandse zaadindustrie.

Jan Willem Breukink was directeur van Incotec van 1989 tot 2014. In die periode ontwikkelde het bedrijf zich internationaal sterk in het verbeteren van zaaizaden via onder meer coatings. Breukink heeft zich tevens actief ingezet voor de belangen van de branche.

Benoemd tot ridder
Ook was hij actief in regionale, nationale en internationale organisaties als Seed Valley, Plantum, de European Seed Association (ESA) en de International Seed Federation (ISF). In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde.

Na zijn vertrek als topman bleef als adviseur aan Incotec verbonden. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, het bedrijf Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

incotec
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden