Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt is voor een deel erg negatief

21 Februari 2020 - Anne Jan Doorn - 2 reacties

Voor een deel van de peenmarkt is de situatie erg negatief. Er is veel aanbod van mindere kwaliteit peen terwijl de vraag erg slecht is. Desondanks blijft er voor de betere kwaliteit peen nog steeds een positief einde mogelijk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de slechte kwaliteit is export lastig en zijn kopers erg voorzichtig. Veel partijen peen moeten vanwege die kwaliteit echter wel weg en daardoor ontstaat er prijsdruk. Dat de prijs nog op het huidige niveau staat, komt met name doordat de DCA-notering klasse 1-peen betreeft. Mindere partijen worden niet meegenomen.

Voor goede kwaliteit peen blijft nog een goede prijs betaald worden. Dat de prijs in deze periode niet omhoog gaat, is geen goed teken, omdat de peen inmiddels uit de koelhuizen komt. Dat betekent dat er extra kosten zijn gemaakt. Ook wordt steeds duidelijker dat er fors minder peen uit de kisten komt na het spoelen. "Gemiddeld zit er netto 10% tot 25% minder peen in de kist", stelde Joost Litjens, adviseur bij Bejo vorige week.

Stabiele prijs
De DCA-Notering Peen blijft stabiel in week 8. Dat betekent dat de gemiddelde prijs voor B-peen op €10,50 per 100 kilo staat bij een range van €8 tot €13 per 100 kilo. Voor de C-peen ligt de prijsrange iets hoger met een gemiddelde van €12 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden