Shutterstock

Inside Aardappelen

Run op aardappelen in supermarkt

13 Maart 2020 - 2 reacties

In de supermarkt is naast allerhande producten als brood, ook een run ontstaan op aardappelen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Consumenten kunnen vanwege de coronacrisis weinig buitenshuis ondernemen, als het gaat om bijvoorbeeld het eten in een restaurant of het bezoeken van een festival. Daarom vullen ze het boodschappenkarretje tot aan de rand, aangezien de factor hamsteren ook nog eens de kop opsteekt.

Een rondje langs de aardappelinpakbedrijven leert dat zij de drukte nauwelijks aan kunnen door de enorme vraag van met name de supermarkten. De prijs afgehaald per 100 kilo voor een vastkokend tafelaardappelras blijft, ondanks de malaise in de fritesaardappelmarkt, met telerprijzen tot €20 goed staan.

Voor meer kruimige rassen ligt de actuele marktprijs rond €16 per 100 kg af. Zoals gezegd, staat de vraag naar aardappelen voor het tafelsegment in schril contract met de markt van fritesaardappelen die naar verluidt helemaal op slot is gegaan. De meest actuele noteringen van fritesgeschikte Fontane (Reka en Belgapom van vrijdag 13 maart) zijn teruggezakt naar €10 per 100 kg.

Of zij (lees: de fritesverwerkers) daar vandaag de dag voor kopen, is maar zeer de vraag. De zorg dat er vraaguitval ontstaat van eindproduct is dermate groot, dat er eerst een weg moet worden gezocht in de huidige onoverzichtelijke realiteit.   

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden