BASF

Aangeboden door BASF

Stel de graanoogst veilig met groeiregulatie

17 Maart 2020

De graanteelt vervult een belangrijke rol in het bouwplan van veel akkerbouwers. Als het de hoofdteelt is, legt de graanoogst de basis onder het inkomen. Maar ook op bedrijven waar graan mee rouleert in het bouwplan, levert het niet alleen een directe maar ook een belangrijke indirecte bijdrage aan het inkomen.

Immers, de graanteelt geeft de bodem rust en zorgt voor diepe beworteling. Daarnaast is graan vaak de voorvrucht voor een groenbemester en levert het gewas bij hakselen van het stro een forse bijdrage aan de organische stof balans. Graanteelt levert zo een bijdrage aan een gezonde bodem. In beide situaties is het dus belangrijk om de teelt tot een goed einde te brengen.

Tegelijkertijd is een graangewas bij zijn ontwikkeling behoorlijk gevoelig voor de weersomstandigheden. Hoge temperaturen in het voorjaar kunnen leiden tot extra stikstofmineralisatie en dus groei. Voor je het weet, staat er een lang slap gewas. Zodra de aren verschijnen, kan regen het gewas topzwaar maken. En zeker bij de combinatie van regen en wind ligt het gevaar van legering op de loer. Iedereen die dat een keer heeft meegemaakt ,weet dat legering tonnen opbrengst kan kosten.

Verkorten en verstevigen
Om oogstrisico's tot een minimum te beperken, is een bespuiting met een groeiregulator bij veel graantelers een standaard teelthandeling. Het middel Prodax neemt bij de groeiregulatoren een bijzonder positie in. Prodax werkt namelijk onder vrijwel alle omstandigheden. Het middel is al actief bij lage temperaturen (vanaf 5 °C) en heeft geen zonlicht nodig voor de activering. En omdat Prodax ook snel regenvast is, is de goede werking vrijwel onafhankelijk van het weer.

Prodax ontleent zijn kracht aan een unieke combinatie van twee actieve stoffen. De prohexadion-calcium heeft een snelle aanvangswerking en de trinexapac-ethyl heeft een lange duurwerking. Samen zorgen ze voor een zeer effectieve groeiregulatie. Prodax is actief op twee fronten: het verstevigt het weefsel tussen de onderste knopen en remt de celstrekking tussen de bovenste knopen. Prodax werkt snel en langdurig.

U haalt met Prodax een zeer bedrijfszekere groeiregulator in huis. Het middel is toegelaten voor twee toepassingen in wintertarwe, wintergerst, winterrogge en triticale en één toepassing in spelt, zomertarwe, zomergerst en haver. Prodax is geformuleerd als een makkelijk oplosbare granulaatkorrrel en is goed mengbaar met veel fungiciden en herbiciden.

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden