Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt na vorige week weer gekalmeerd

27 Maart 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt is na de stevige vraag van vorige week weer afgezwakt naar een zeer rustige en gekalmeerde markt. Vooral begin vorige week was er een zeer forse vraag naar B-peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Consumenten waren vorige week flink aan het hamsteren en hierdoor ontstond er een grote vraag naar peen in vooral de supermarkten. Hierdoor ontstond er na een lange tijd eindelijk weer wat stemming in de peenmarkt. De situatie van vorige week is echter deze week compleet weggevaagd. Waar de handel hoopte dat deze vraag wel even aan zou houden, is deze rust een tegenvaller.

Spoelerijen
Vooral begin vorige week was er grote vraag naar peen. Hierdoor zijn de voorraden goed aangevuld waarna dat deze vraag nu is weggevallen. Verschillende handelaren noemen de peenmarkt ‘zo dood als een pier’. Er wordt vernomen dat in sommige gebieden zelfs de spoelerijen grotendeels stil staan. 

Ook is de prijsrange nog steeds heel breed. Er is (bijna) geen vraag meer naar C-peen, wat normaal gesproken naar voornamelijk de horeca gaat. Voor B-peen zit de prijs zomaar van €30 tot €125 per kist. Toch loopt de goede kwaliteit peen nog altijd wel door. Wanneer je een goede partij hebt raak je deze ook wel kwijt voor een goede prijs.

DCA-peennotering
De DCA-peennotering gaat deze week naar gemiddeld €14 per 100 kilo peen. De prijsrange is nog iets verder uitelkaar gegaan. Deze ligt nu op €8 tot €20 per 100 kilo. De prijsrange is typerend voor het grote kwaliteitsverschil in de peen. C-peen is vrijwel geen handel in gedaan en daarom geen notering deze week.  

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden