Shutterstock

Inside Peen

Peenmarkt wat hoopvoller dan vorige week

3 April 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt is wat wispelturig. De handel is bij de ene partij rustiger dan vorige week, terwijl het andere handelsbedrijf het juist drukker heeft. Wel is het rustig voor de tijd van het jaar, ook al klopt Pasen aan de deur.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De peenmarkt rommelt wat door. Er is wel handel, maar het loopt verre van storm in de peenhandel. Vorige week was de markt nog zo dood als een pier, dit kwam door het hamsteren van de weken ervoor. Deze week is de handel in de meeste gebieden beter dan vorige week. 

Rond Pasen is het normaal gesproken toch druk met bestellen. Dit is tot op het heden nog niet het geval terwijl het over een dikke week toch al Pasen is. De kwaliteit blijft daarbij een belangrijk punt. In de C-peen is helemaal weinig tot geen handel gedaan. Dit komt uiteraard door het sluiten van de horeca waar normaal de C-peen heengaat. De horeca is gesloten als gevolg van de coronamaatregelen.

Grote verschillen in prijs en kwaliteit
De grote verschillen in kwaliteit van de partijen, levert ook grote verschillen in prijs op. De DCA-notering voor peen van goede kwaliteit komt daardoor voor B-peen uit op €14 tot €22 per kilo. Dit is door de bank genomen hoger dan vorige week. Minder kwaliteit peen doet, afhankelijk van de conditie van de wortelen en of er een koper is, €8 tot €14 per kilo. Ondanks de magere handel komt de DCA-notering voor C-peen deze week 14 uit op €15 tot €18 per kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden