Shutterstock

Inside Peen

Kwalitatief goede B-peen wordt steeds schaarser

10 April 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt wordt gekenmerkt door een gezonde vraag naar peen van goede kwaliteit. Het aanbod B-peen van goede kwaliteit wordt echter steeds schaarser, hetgeen de DCA-notering wel omhoog duwt. De handel in C-peen is stilgevallen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met Pasen in het vooruitzicht is er in de markt een toenemende vraag naar B-peen van klasse I te zien. Het aanbod is echter schaars, waardoor de DCA-notering van B-peen stijgt. Tegelijkertijd is de prijs van de lagere klasse B-peen fink gedaald. Hier worden bedragen genoemd van €15 per kist voor hele slechte partijen. Ook speelt de bestemming een grote rol in de vraag en de prijzen van het product. Zo loopt de afzet naar Polen niet goed, waardoor er op die markt weinig handel wordt gedaan.

Handel C-peen ligt stil
DCA heeft vorige week, ondanks de lage input, een notering voor C-peen neergezet. Dit gaat deze week echter niet meer op. Ook hier sijpelt het effect van de coronacrisis door. De handel in C-peen is compleet weggevallen. Er is totaal geen vraag meer naar de peen, die normaal gesproken richting de horeca gaat. 

De DCA-notering voor B-peen komt neer op €17 tot €24 per 100 kilo. Het gemiddelde prijs stijgt hiermee ten opzichte van vorige week met €2,50 tot €20,50 per 100 kilo. Zoals vermeld is er geen notering voor C-peen. 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden