Agrifoto

Inside Peen

Peenmarkt kabbelt door naar de seizoensfinish

1 Mei 2020 - Thomas Doornbos

De stemming van vorige week lijkt door te trekken naar deze week. De peenmarkt kabbelt rustig op dezelfde voet door naar de seizoensfinish. Hierdoor verandert er weinig aan de DCA-notering van peen. De C-peen loopt alleen nog steeds niet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-peennotering van week 18 verandert niet ten opzichte van vorige week. De handel in de peen loopt wel rustig door, maar er wordt absoluut niet van drukte gesproken. De peenmarkt kabbelt daardoor een beetje voort naar de seizoensfinish.

De kwaliteit van de B-peen loopt enorm uiteen. De B-peen van matige kwaliteit wordt zo’n €14 tot €16 per 100 kilo betaald. Voor de echt goede kwaliteit wordt zomaar een kwartje gegeven. Een aantal handelaren en spoelerijen geven aan dat het lastig is om de goede kwaliteit B-peen te blijven waarborgen. 

DCA-peennotering
De DCA-peennotering van week 18 verandert niet onder de huidige marktontwikkeling. De handel loopt rustig door op het niveau van vorige week. Hierdoor laat de DCA-peennotering ook geen wijziging zien ten opzichte van vorige week. De B-peen notering blijft met een range van €16 tot €24 per 100 kg stabiel. Voor C-peen is nog steeds geen handel genoteerd door de gevolgen van de coronacrisis.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden