Agrifoto

Inside Peen

Zorgt nieuwe peen voor reuring in de markt?

8 Mei 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt is rustig gestemd, al neemt de vraag wat af deze week. Wat voor invloed heeft dit op de DCA-peennotering? En beschikt de markt al over peen van de nieuwe oogst? 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor B-peen is ten opzichte van voorgaande weken stabiel. Toch is de vraag naar B-peen wat afgenomen deze week. Het is iets rustiger in de peenhandel. Zoals het er nu voor staat, gaat het huidige seizoen voor de B-peen nog zeker een maand door. De C-peen loopt nog steeds niet als gevolg van de coronamaatregelen. Deze markt trekt pas weer aan wanneer de horeca weer in gang wordt gezet. Tot die tijd is er nagenoeg geen markt voor de C-peen.

Nieuwe oogst peen
Wat de peenmarkt in de aankomende maand(en) doet, is afhankelijk van de peen nieuwe oogst in Europa. Er komt al wat nieuwe peen los vanuit Spanje en Italië. De leveranties vanuit Spanje hangt een beetje af van de weersomstandigheden op het Zuid-Europese schiereiland. Er komt straks nieuwe peen los vanuit Frankrijk.

De vraag is wat de prijzen van deze nieuwe peen gaan doen. Wanneer de prijzen op een niveau komen van de huidige prijzen in Nederland, wordt waarschijnlijk eerder overgestapt op nieuwe peen. Dan is het natuurlijk de vraag wat dat weer met de huidige prijzen doet, een typisch effect van de aankomende overgangsperiode.

DCA-peennotering
De DCA-peennotering komt uit op een range van €16 tot €24 per 100 kilo B-peen, dus onveranderd ten opzichte van vorige week.  Hier gaat waarschijnlijk pas verandering in komen als er zoals gezegd nieuwe oogst peen op de markt komt.

Bekijk hier de laatste noteringen.

DCA notering B-peen

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden