Shutterstock

Inside Peen

Peenseizoen gaat met horten en stoten door

15 Mei 2020 - Thomas Doornbos

De peenmarkt gaat met horten en stoten door naar het einde van het seizoen. De vraag naar peen is deze week wat afgezwakt in vergelijking met vorige week. De vraag is of dit gevolgen heeft voor de DCA-peen notering.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De huidige peenmarkt gaat rustig aan richting de seizoensfinish. Vanuit de handel is er een wat mindere vraag ten opzichte van vorige week. Toen leek de markt al rustig en dit lijkt door te zetten. Toch blijft er tot op het heden vraag naar goede peen, maar hierin zwakt het aanbod weer wat af. De gevolgen van een iets afzwakkende vraag naar B-peen is nog niet terug te zien in de DCA-peen notering.

Verder komt de nieuwe oogst peen in de markt. Alleen is het in Spanje nog steeds te nat om nieuwe peen te oogsten. Normaal gesproken komt er rond deze tijd juist nieuwe peen vanuit Spanje los. Op de zeer zware klei in de peenstreek van Spanje is veel water gevallen. Dit maakt het niet mogelijk om deze peen nu te rooien.

DCA-peen notering
De DCA-peen notering laat geen verandering zien in de prijzen voor B-peen. De notering blijft steken op €20 per 100 kilo gemiddeld, met een range van €16 tot €24 per 100 kilo B-peen. Voor wat betreft C-peen ligt er bij veel handelaren gewassen peen in het aanbod, hier is vandaag de dag nog steeds geen bestemming voor te vinden als gevolg van de coronacrisis.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden