Agrifoto

Inside Peen

Zoeken naar kwaliteit in staart van peenseizoen

29 Mei 2020 - Jeannet Pennings

Het zijn de laatste loodjes op de peenmarkt. Het einde van het seizoen nadert en dat gaat gepaard met kwaliteitsverschillen en uiteenlopende prijzen. De gemiddelde prijs voor C-peen trekt wel verder aan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na weken zonder notering voor C-peen, was er vorige week voor het eerst weer wat meer handel in grovere peen. De vraag - onder andere vanuit de binnenlandse schillerij en snijderij - trekt deze week verder aan, resulterend in een iets hogere gemiddelde prijs.

De aantallen zijn echter relatief. Handelaren geven aan dat er weinig reuring is in de markt, nu het huidige seizoen ten einde loopt. Het is wachten op nieuwe peen uit Limburg, die vanaf half juni wordt verwacht. De markt voor B-peen is dan ook stabiel gebleven. De vraag die er is, komt onder andere uit Oost-Europa, België en Noord-Frankrijk. 

DCA-peennotering
Prijzen die worden gemaakt zijn zeer afhankelijk van de kwaliteit die in veel restpartijen te wensen over laat. De DCA-notering voor B-peen is deze week onveranderd en kent een range van €16 tot €25 per 100 kilo. Door iets meer vraag naar C-peen stijgt deze notering deze week met €1, bij een prijsrange van €14 tot €20 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden