Agrifoto

Inside Peen

Handel in peen blijft bijzonder rustig

18 September 2020 - Kimberly Bakker

Het zijn relatief moeizame tijden op de markt voor peen. De opbrengsten liggen ver beneden het gemiddelde, de kwaliteit valt tegen en de afzet naar overzeese bestemmingen verloopt nog altijd niet vlekkeloos. Wat doet dit met de DCA-notering Peen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor peen staat nog steeds onder druk, al is er wel meer vraag vanuit België. Door de aanhoudende droogte vallen de opbrengsten daar behoorlijk tegen en is veel aan te merken op de kwaliteit. Ook in de provincie Zeeland is droogte een issue. Zonder beregening ligt het gewas soms zelfs plat op het land, met wortelluis en meeldauw tot gevolg. De groei op die percelen is er dan ook uit.

De afzet van Nederlandse peen blijft voor handelaren een heikel punt. Overzeese gebieden verkiezen nog altijd Marokko of Frankrijk boven Nederland, omdat de prijzen van deze peen lager zijn. En hoewel de prijs van Nederlandse peen stevig gedaald is in de afgelopen weken, blijkt het lastig om deze markten terug te winnen. Ook binnen de Europese Unie is over het algemeen weinig vraag naar peen.

Notering opnieuw omlaag
De notering voor B-peen komt deze week uit op €16 per 100 kilo, bij een prijsrange van €15 tot €17 per 100 kilo. Het betreft een daling van €2 ten opzichte van vorige week. De notering voor C-peen komt eveneens op €16 per 100 kilo uit, bij een prijsrange van €15 tot €17. Een afname van €1 ten opzichte van vorige week. Dit betreft wel directe peen. De zogenaamde 'koelcelpeen' gaat weg voor circa €11 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden