Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Zonnepanelen op het dak

'Gemakkelijk geld besparen en verdienen'

13 November 2020

Nederland wordt steeds duurzamer. Steeds meer agrarisch ondernemers kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Het is belangrijk voor het milieu, maar als ondernemer telt het financiële rendement natuurlijk zwaar mee.

Wilt u direct besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd uw bedrijfsvoering verduurzamen? Dat kan met de installatie van zonnepanelen op uw stallen en loodsen. Maar wat veel ondernemers wellicht nog interessanter vinden, is dat de overheid het voor ondernemers extra aantrekkelijk maakt om in zonnepanelen te investeren met de SDE++-subsidie.

Zonne-energie is geld waard
Bloembollenteler Gerard Menting maakte al twee keer gebruik van de subsidie om de daken van twee van zijn locaties vol te leggen met zonnepanelen. Menting: "Wij zijn ondernemers, dus onze eerste motivatie om te kiezen voor zonnepanelen is omdat er geld mee valt te verdienen. Onze zonnepanelen produceren elk jaar boven de geplande verwachting. We wekken zoveel stroom op dat we aardig geld mee in de zak kunnen houden."

Risicospreiding
Menting is niet de eerste boer die de voordelen van zonnepanelen heeft ontdekt. Honderden boeren in Nederland produceren inmiddels groene stroom. Zonnepanelen zijn namelijk een investering buiten de agrarische sector. In een markt waar prijzen per seizoen erg kunnen variëren, genereren zonnepanelen een welkome extra inkomstenstroom voor het bedrijf.

Menting: "Het is natuurlijk een hele mooie bijkomstigheid dat we op deze manier ook duurzaam bezig zijn. Ik zou andere agrariërs zeker adviseren om ook zonnepanelen te overwegen."

Bereken opbrengst
Meer weten over de voordelen van zonnepanelen op uw stal of loods? Bereken gemakkelijk wat u kunt verdienen aan zonnepanelen op uw dak, via deze gratis Online Calculator.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief