Shutterstock

Inside Peen

Peenmarkt staat voor onzekere periode

20 November 2020 - Kimberly Bakker

Er wordt een onzekere periode verwacht op de peenmarkt. Senegal sluit de grens met een paar weken en de vraag is waar al ons product dan heen moet. In de Europese Unie is immers ook maar weinig vraag. Wat doet dit moet de DCA-notering Peen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Telers zijn druk met de laatste loodjes van de peenoogst, zo laten diverse handelaren weten. Het is daarom nog altijd relatief rustig in de handel. Lagere opbrengsten werden verwacht, maar ook de kwaliteit lijkt nu soms toch te wensen over te laten. Er worden bijvoorbeeld steeds meer partijen met ringrot aangetroffen en het aanbod daarvan kan negatieve gevolgen hebben voor de prijzen.

Ook is er meer en meer onzekerheid over de afzet. Senegal sluit de grens op dinsdag 15 december en dat betekent dat alleen Ivoorkust en Mauritanië overblijven als Afrika afzetlanden. Daar gaan echter geen grote volumes heen. Vanuit de Europese Unie en omstreken is daarnaast ook niet veel vraag naar peen. Voor handelaren rijst inmiddels de vraag: waar moet de peen straks heen?

DCA-notering blijft gelijk
Deze onzekerheid lijkt deze week nog geen effecten te hebben op de prijzen. De DCA-notering voor B-peen komt uit op een gemiddelde prijs van €12 per 100 kilo, bij een prijsrange van €10 tot €14. De prijs voor C-peen ligt deze week op €13 per 100 kilo, bij een prijsrange van €12 tot €14. Veel handelaren weten echter niet (vanwege het grote aanbod, de wegvallende afzet en de kwaliteitsproblemen) of die prijsniveaus richting het einde van het jaar vastgehouden kunnen worden. Kortom, het zijn onzekere tijden op de markt.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden