Agrifoto

Nieuws Peen

Kerst brengt peenmarkt niet in beweging

18 December 2020 - 1 reactie

De hoop dat kerst voor een klein plusje ging zorgen op de peenmarkt, blijkt ijdel. De kooplust bij afnemers ontbreekt, terwijl telers ook weinig animo hebben de peen op het huidige prijsniveau te verkopen. Waar is het wachten op?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op korte termijn lijkt de peenmarkt in de huidige status qua te blijven en verandert er weinig. Het wachten blijft op vraag uit het buitenland, die niet eerder dan over enkele weken gaat komen. De geringe vraag is niet ongewoon voor deze tijd van het jaar, maar het lijkt wel of de vraag uit het buitenland door de jaren steeds minder wordt.

Steeds meer Europese bestemmingen zijn kennelijk langer zelfvoorzienend. Door de grotere volumes, maar ook door de betere bewaarmogelijkheden, zo zegt een insider. Toch is de stemming in de markt overwegend verwachtingsvol. Er is dit jaar minder opbrengst, waardoor de huidige voorraden straks toch goed tot waarde gebracht moeten kunnen worden, zo is de redenatie.

Slappe markt C-peen
De DCA-notering voor goede B-peen komt uit tussen de €12 en de €15,50 per 100 kilo. Goede partijen doen rond de €14, in het zuiden wordt door wat extra vraag uit België €15 tot €16 gemaakt. De markt voor C-peen is nog steeds slap met weinig tot geen vraag en ook weinig optimisme op de korte termijn.

De horeca en foodservice blijven voorlopig dicht in grote delen van Europa. "Ze bellen niet eens", verzucht een handelaar. De weinige partijen die zijn verhandeld hebben tussen de €11 en €13 per 100 kilo opgeleverd. Een prijsrange die toch behoorlijk onder die van vorige week ligt. Dit komt deels doordat het hier gaat om weinig volume. Waarvan het merendeel ook nog eens aan de bovenkant van de range (€13) is gedaan, zo luidt de verklaring. 

Het is verder afwachten wat het nieuwe jaar gaat brengen. De hoop is hierbij gericht op een toename van de vraag uit het buitenland.

Bekijk hier de laatste noteringen

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden