Shutterstock

Aangeboden door Boer & Bunder

Nieuwe functies op Boer & Bunder

5 Februari 2021

Boer & Bunder introduceert 2 nieuwe functies op de website. Het is nu mogelijk details van een sloot te zien en er is een voorspellingsfunctie voor een volgend gewas op een perceel.

Op Boer & Bunder zijn nu de sloten die direct rondom een perceel liggen, duidelijk te onderscheiden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de lengte van de sloten te zien. Dacom heeft daarvoor diverse bronnen gecombineerd en in de site geïntegreerd.

De nieuwe functie is een mooi hulpmiddel voor boeren en loonwerkers voor bijvoorbeeld de facturatie van slootonderhoud. Ook waar de insteek van de sloot begint, kan nog weleens discussie opleveren in verband met de teeltvrije zone. Met de nieuwe functie op Boer & Bunder is te achterhalen waar de insteek precies begint. Dit kan later in het seizoen veel problemen voorkomen.

Het is ook in één oogopslag duidelijk hoe een huurperceel bereikbaar is, en voor de loonwerker is het duidelijk hoe hij tussen de sloten door het land op kan gaan.

In ontwikkeling
De slotenmodule is nog volop in ontwikkeling. Er wordt onderzocht of het ook mogelijk is de diepte van de sloot via Boer & Bunder te tonen. De diepte van de sloot is handig om te bepalen waar een regenhaspel het beste opgesteld kan worden.

De tweede functie die is geïntroduceerd, is de Gewasvoorspeller. Op basis van 15 jaar aan data voorspelt Boer & Bunder met kunstmatige intelligentie welk gewas volgend seizoen op een perceel komt. Ruim voor het openbaar maken van de gecombineerde opgave kan dan een voorspelling over het areaal van bijvoorbeeld aardappelen of tarwe gedaan worden. Deze module staat nog in de kinderschoenen en heeft nog een behoorlijke foutmarge. Er wordt onderzocht of door een combinatie van historische gegevens en satellietbeelden de nauwkeurigheid verbeterd kan worden.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden