Agrifoto

Inside Peen

Vaste stemming op de peenmarkt

12 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Niet alleen de schaatsliefhebbers zijn in de ban van het koude weer. Het winterse weer lijkt ook de peen prijs deze week een stimulans te geven. De prijzen zitten deze week in de lift en er lijkt wat meer handel te zijn.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De sneeuw heeft voor afgelopen week voor wat logistieke problemen gezorgd. Maandag schoven verschillende spoelers leveringen op vanwege de slechte omstandigheden op de wegen. De toestand is daarna snel verbeterd en het transport kon weer hervat worden. Alleen de planning van vrachten die van verder weg komen, luistert nauwer. Een zeilwagen met kisten peen een nacht overlaten staan, kan vanwege de matige tot strenge vorst 's nachts niet. Overdag is het niet te koud en levert het vervoer geen problemen op.

Peen blijft dicht bij huis
België en Duitsland zijn de belangrijkste kopers op de Nederlandse markt. Door het koude weer wordt er ook wat meer peen in de Nederlandse retail verkocht. De vraag vanuit Oost-Europa blijft voorlopig nog uit. Verschillende handelaren melden dat er vanuit die regio wel voorzichtig aan wat wordt geïnformeerd naar peen, maar dat er nog weinig extra wordt gekocht. Er is deze week gemiddeld genomen wel wat meer peen gespoeld, maar de toename is nog niet spectaculair.

De stemming op de markt is vast. De prijsstijging die vorige week is ingezet, zet door en de notering heeft deze week een stap omhoog gedaan. B-peen noteert deze week gemiddeld €24 per honderd kilo, €4 meer dan vorige week. De bovenkant van de notering zit op €26 per honderd kilo en de onderkant op €22 per honderd kilo. C-peen doet deze week gemiddeld €20 per honderd kilo, maar net als de afgelopen weken is hier maar weinig handel in.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden