Stoller

Aangeboden door Stoller Europe

Stoller-oplossingen voor telen uien en aardappelen

15 Februari 2021

Stoller Europe produceert en distribueert plantvoedingsmiddelen op basis van een uitgebreide kennis van de plantenfysiologie. Door een toenemende vraag naar geïntegreerde teeltmaatregelen neemt de vraag naar oplossingen toe op basis van andere technieken en inzichten.

Stoller richt zich op interne processen van de plant die kunnen worden aangestuurd door het inzetten van de Stoller Technology, de basis van al onze producten. Doel is om gedurende het teeltseizoen het maximaal haalbare rendement uit het genetisch potentieel van de plant te halen. Door stress gerelateerde omstandigheden en onbalans in de hormoonhuishouding neemt dit maximale rendement tijdens het seizoen af.

Gebaseerd op de hormoonbalans van een plant is bekend dat tijdens de opvolgende groeifases van een plant, hormonen en (sporen)elementen een belangrijke rol spelen. Hormonen bepalen voor een belangrijk deel aan welk groeiproces een plant zijn geproduceerde energie besteedt. Door deze hormoonbalans te controleren tijdens de verschillende groeifases van de plant ondersteunen wij zo de plant tot een zo hoog mogelijke productie.

In de teelt van uien en aardappelen heeft Stoller voor verbeterde kieming de VIGOR SEED beschikbaar. Een vloeibaar product dat eenvoudig tijdens zaaien en poten kan worden toegepast om een versnelde begingroei, meer stolonen, verbeterd wortelgestel en gelijkmatige opkomst te bewerkstelligen. Indien tijdens het zaaien of poten geen product kan worden toegepast, dan kan gekozen worden voor geïmpregneerd meststoffen met HARVEST TECH voor het zaaien of poten. Via deze speciale meststof zal ook het gewenste positieve effect worden verkregen.

In de uienteelt is een snelle, egale en gelijkmatige opkomst belangrijk. De chemische onkruidbestrijdingsmogelijkheden, zeker in het jonge stadium van het gewas, zijn door het wegvallen van een aantal cruciale herbiciden beperkt. Een egale stand zorgt voor minder uitval door het gebruik van herbiciden, doordat er nu op het meest optimale moment kan worden gespoten. Door het laten volgen van VIGOR SEED door een gewasbespuiting met STIMULANTE PLUS geven we eventuele achterblijvers kans snel bij te trekken, wat uiteindelijk een egalere gewasstand zal geven.

In de aardappelteelt is het belangrijk dat er voldoende stolonen worden gevormd die ook nog uitgroeien tot een verkoopbare maatsortering aardappel. Om dit te bewerkstelligen kan men de VIGOR SEED laten volgen door een gewasbespuiting kort na opkomst met CITOCALCIUM, waardoor het risico op aborteren wordt verkleind (dus meer tal) en wordt gezorgd voor een goede interne kwaliteit van de nieuw gevormde aardappelen.

Bovenstaande adviezen zijn tot stand gekomen na onafhankelijke onderzoeken door, en in samenwerking met, oa Delphy en Vertify.

Voor verdere informatie en contact kunt u onze website www.stollereurope.com raadplegen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden