Shutterstock

Inside Peen

Peenprijs vlakt af, kopers zijn voorzichtig

26 Februari 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Na een paar weken met stijgende de prijzen vlakt de markt nu af. De reguliere handel loopt gewoon door, maar extra exportorders blijven uit. Het invallen van het lenteweer heeft niet geholpen. Spoelers maken na een hectische periode een pas op de plaats.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is deze week relatief weinig peen verhandeld. In de afgelopen weken hebben handelaren die krap in de voorraad zaten, bijgekocht. De kwaliteit van de peen is over het algemeen veel minder dan we gewend zijn. Er zijn daarom wat zorgen of er voldoende goede peen beschikbaar is tot het einde van het seizoen. Die angst heeft voor de recente opleving van de prijzen gezorgd.

Export blijft achter
Inmiddels is de voorraad aangevuld en zijn kopers minder actief. Wel is de export van peen nog niet goed op gang gekomen. Nederlandse peen is volgens verschillende handelaren te duur voor export. De nog steeds voortdurende horecasluiting helpt de markt ook niet mee. De verschuiving naar de detailhandel maakt deze vraaguitval niet geheel goed.

Ondanks, of misschien wel dankzij, dat er niet veel handel is, blijven de prijzen redelijk stabiel. De gemiddelde prijs van B-peen is gestegen met €0,50 tot €26 per 100 kilo, met een bovenkant van €28 per 100 kilo. In het begin van deze week is er nog wat handel gedaan voor hoge prijzen. De onderkant van de markt is gelijk gebleven op €24. De DCA-notering voor C-peen is deze week gelijk gebleven aan vorige week en staat op €22,50 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden