Agrifoto

Inside Peen

Iets meer peen gespoeld, maar nog erg rustig

12 Maart 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Er wordt iets meer peen gespoeld dan vorige week, maar het blijft in vergelijking met andere jaren erg rustig op de peenmarkt. Volgens de meeste handelaren is er een ruim aanbod van peen in Europa en is de vraag beperkt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De horecasluiting is volgens verschillende handelaren een belangrijke reden dat een grote vraag naar peen uitblijft. Verspilling in deze sector is er nu niet en dat is te merken in de vraag naar peen. Afgelopen herfst is er gemiddeld genomen minder peen gerooid in Nederland. Maar doordat  de exportvraag uitblijft en er voldoende aanbod is uit andere regio's, blijft er nog (te) veel peen boven de markt hangen.

Peenoogst in Spanje van start
De oogst van vroege peen in Spanje is inmiddels van start gegaan. Het gaat maar om relatief kleine volumes waar Nederlandse export weinig of geen last van heeft. Maar het helpt het sentiment op de op de markt niet. Volgens insiders is het areaal in Spanje en Portugal dit jaar groter dan vorig jaar. Een ander belangrijk teeltgebied voor vroege peen is Zuid-Frankrijk. Daar doen berichten de ronde dat in de regio rondom Bordeaux fors minder peen is gezaaid dit seizoen.

De prijs van B-peen doet een klein stapje naar beneden in de DCA-notering deze week. Gemiddeld wordt er nu €25,50 per 100 kilo betaald. De onderkant van de notering blijft gelijk op €24 per 100 kilo. De bovenkant is een €1 gezakt naar €27 per 100 kilo. Handelaren geven aan voornamelijk rond de onderkant van de notering te handelen. Dat komt omdat de meeste telers die nu aanbieden bang zijn dat ze de peen niet lang meer kunnen bewaren zonder kwaliteitsverlies. De prijs van C-peen blijft gelijk aan vorige week op €22,50 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden