Agrifoto

Inside Peen

Pasen iets drukker voor peen, minder dan anders

2 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Grote vraag naar peen blijft vooralsnog uit. Verschillende spoelers hebben deze week wel iets meer peen verwerkt voor het lange paasweekend. Maar het is niet zo druk geweest als andere jaren rond deze tijd. Dat vertaalt zich ook in de prijs van met name B-peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Verschillende handelaren wijten de achterblijvende vraag deels aan de Europese horecasluiting. De afzet in dit kanaal wordt maar voor een klein deel gecompenseerd door extra afzet in de retail. De Nederlandse peen was tot nu toe aan de dure kant voor export richting Oost-Europa. De dalende prijs biedt mogelijk kansen om de export richting die bestemming te stimuleren.

Verwerking gaat gestaag door
Ondanks dat handelaren al weken melden dat het vrij rustig is in de handel, is er stiekem toch best wel wat peen verwerkt. De voorraad die nu nog in de koeling staat, is volgens verschillende partijen zeker niet groter of zelfs wat kleiner dan in andere jaren. Zorgen over de kwaliteit van de peen in de bewaring blijven wel een belangrijke rol spelen. Handelaren zeggen dat er vrij veel peen wordt aangeboden waar een vlekje of iets dergelijks op zit. De afzet van deze peen is lastig en er wordt flink wat uitgespoeld.

Prijs van B-peen zakt wat weg
De prijs van B-peen zakt wat weg deze week. De notering komt deze week uit op €23 per 100 kilo. Dat is €2 lager dan vorige week. De bovenkant van de DCA-notering staat op €24 per 100 kilo. Daarbij is er wel een grote spreiding tussen de verschillende handelaren, veroorzaakt door de uiteindelijke bestemming van de peen. Sommige handelaren kunnen daardoor tot wel €27 per 100 kilo voor zeer goede peen betalen, terwijl de bij andere met €22 stopt. De C-peen notering blijft deze week gelijk op €22 per 100 kilo. Daarbij moet wel vermeld worden dat er weinig C-peen verhandeld wordt.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden