Shutterstock

Inside Peen

Peenmarkt houdt hogere afzet sinds Pasen vast

16 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De peenmarkt blijft redelijk stabiel. De stemming op de markt is rustig te noemen. Sinds de week voor Pasen is er wat meer vraag naar peen. Verschillende handelaren melden dat deze extra vraag aanhoudt. Druk is het daarmee niet maar er is wel meer werk dan 4 of 5 weken geleden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De peenmarkt blijft redelijk stabiel. De stemming op de markt is rustig te noemen. De bestemmingen voor peen zijn erg wisselend bij verschillende handelaren. Duitsland en België zijn belangrijke afzetmarkten. Sommige spoelers melden dat er ook wat meer vraag is vanuit Oost-Europa. Landen als Polen en Tsjechië kopen op het moment weer Nederlandse peen.

Er is wel een duidelijke tweedeling in de markt. Voor de export richting Oost-Europa is een scherpe prijs over het algemeen het belangrijkst. Voor bijvoorbeeld Duitsland en België is het vooral de kwaliteit die telt. Naar goede peen blijft vraag en ook matige partijen peen worden nog wel verwerkt door spoelers. Voor slechte partijen waarbij maar 200 of 300 kilo uit een kist gespoeld wordt, is het moeilijk een koper te vinden.

Onderkant notering zakt
De prijs van B-peen is €0,50 gezakt deze week en komt uit op €22,50 per 100 kilo. De bovenkant van de notering is wel gelijk gebleven met €24 per 100 kilo. Zeer goede peen wordt niet in grote hoeveelheden aangeboden en handelaren en spoelers kunnen daar goede prijzen voor betalen. De onderkant van de klasse 1 is met €1 gezakt naar €21 per 100 kilo. De prijs van C-peen blijft met €22 per 100 kilo gelijk aan de vorige week. Vooral door de horecasluiting blijft er maar beperkte vraag naar C-peen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden