Shutterstock

Inside Peen

Vraag naar peen lijkt wat aan te trekken

23 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De vraag naar peen lijkt wat toe te nemen. Verschillende handelaren melden nu meer te doen dan vorige week. Ook de spoelers zeggen goed werk te hebben op het moment. Hectisch is het bij de meeste bedrijven niet maar het is wel beduidend drukker.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooral vanuit Oost-Europa is behoorlijk meer vraag naar Nederlandse peen in vergelijking met de laatste weken. Maar ook Duitsland en België blijven goed aan de markt.

Twijfels over voorraad
Over de voorraad (goede) peen die nog in de bewaring staat lopen de meningen wat uiteen. Sommige handelaren denken dat er nog een behoorlijke voorraad peen is. Andere zijn van mening zijn dat hier ook veel peen tussen zit die weleens van minder van kwaliteit zou kunnen zijn dan nu wordt gedacht, waardoor de bruikbare voorraad lager uitvalt.

De nieuwe peen uit bijvoorbeeld Spanje is voor veel afnemers nog te duur in vergelijking met goede peen uit de bewaring. De meeste handelaren zeggen daardoor nog geen of weing last te hebben van concurrentie van nieuwe peen. Het koude weer in Zuid-Europa eerder deze maand lijkt de groei van nieuwe peen ook wat vertraagd te hebben. Als Nederland goede bewaarpeen kan leveren, verwachten verschillende handelaren dat de meeste afnemers de komende tijd nog niet overstappen op nieuwe peen. Loopt de kwaliteit achteruit, dan zal eerder overgestapt worden op de nieuwe oogst.

Prijs blijft stabiel
De extra vraag naar peen zorgt nog niet voor een opleving van de prijs. De DCA-notering voor B-peen blijft met €22,50 per 100 kg gelijk aan vorige week. De gemiddelde prijsrange zit tussen de €21 en €24 per 100 kilo. Ook C-peen noteert met €22 per 100 kilo een prijs gelijk aan vorige week.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden