Shutterstock

Inside Peen

Peenmarkt blijft in positieve flow

30 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De peenmarkt weet de positieve flow van de laatste weken vast te houden. Extreem druk is het niet maar de meeste handelaren en spoelers klagen niet. Ze hebben gewoon goed werk.De relatief goede afzet van peen in de afgelopen weken is veel telers niet ontgaan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Boeren vragen weer wat hogere prijzen. Worden die niet betaald voor de echt goede peen, dan houden ze de voorraad liever vast. Handelaren en spoelers met een eigen voorraad proberen daar nu eerst op te draaien.

Oost-Europa aan de markt
De extra vraag naar peen op de Nederlandse markt komt vooral vanuit Oost-Europa. Deze kopers zijn erg gevoelig voor prijsstijgingen. Bij een hogere prijs wordt al gauw gekeken of er niet ergens anders goedkopere peen te vinden is. Handelaren geven aan daarom moeite te hebben om voor deze bestemmingen voldoende marge te realiseren.

Zorgen over de kwaliteit van peen blijven de markt bezighouden. Veel telers denken een goed product in de koeling te hebben, maar bij een proefspoeling blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Echt goede peen is dan ook maar beperkt beschikbaar.

Goede peen duurder
De DCA-notering voor B-peen is deze week €0,50 gestegen en komt uit op €23 per 100 kilo. De bovenkant van de notering is €1 gestegen en staat nu op €25 per 100 kilo. Goede peen is niet veel voorhanden en dat komt ook in de prijs naar voren. C-peen noteert met €22 per 100 kilo gelijk aan vorige week. De voorzichtige opening van de horeca zorgt nog niet voor extra vraag.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden