Agrifoto

Inside Peen

Peenprijs weet hoge niveau vast te houden

28 Mei 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De top van de peen prijs lijkt bereikt. Deze week stabiliseert de prijs en daarmee komt een einde aan de prijsstijgingen van de afgelopen weken. Toch blijft er nog wel een redelijke vraag naar oude peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het peenseizoen gaat richting het einde. De eerste spoelers zijn inmiddels gestopt of stoppen eerdaags met het verwerken van peen. De hoge inkoopprijzen geven daarbij de doorslag. Deze spoelers geven aan nauwelijks of geen marge te kunnen maken bij de huidige peenprijzen. Een ander deel van de verwerkers verwacht nog wel een aantal weken door te gaan op de oude oogst. Zij zeggen normaal werk te hebben op het moment, al is het niet druk bij de meeste bedrijven.

Vasthoudende verkopers en voorzichtige kopers
Telers die nog vrije peen hebben, houden vast aan de relatief hoge prijzen en willen niet zakken. Er is niet veel goede peen op de markt en zij verwachten dat er nog wel een koper komt.

Aan de andere kant zijn spoelers en handelaren voorzichtig met kopen. Verschillende afnemers stappen over op nieuwe peen uit Zuid-Europa, waardoor er wat minder vraag naar bewaarpeen is. Handelaren willen niet met voorraad blijven zitten aan het eind van het seizoen. Wie het bij het rechte eind heeft, wordt binnenkort duidelijk.

Prijs stabiliseert
De DCA-notering voor peen blijft deze week gelijk aan vorige week. B-peen noteert gemiddeld €31 per 100 kilo. Aan de bovenkant van de markt worden uitschieters gemeld tot €35 per 100 kilo. Voornamelijk Belgische kopers betalen deze hoge prijzen. De gemiddelde notering voor de bovenkant blijft echter op €33 per 100 kilo staan.

Ook de DCA-notering van C-peen is gelijk gebleven aan vorige week met €35 per 100 kilo. De prijsrange is wel iets smaller geworden met prijzen tussen de €31 en €39 per 100 kilo, maar blijft nog fors.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden