Agrifoto

Inside Graan

Profiteert graanpool Agrifirm van hoge prijzen?

28 Mei 2021 - Jurphaas Lugtenburg - 4 reacties

Agrifirm heeft zojuist de graanpoolprijzen bekend gemaakt. De graanmarkt heeft de afgelopen maanden de weg naar boven gevonden. Heeft de graanpool van Agrifirm hiervan kunnen profiteren?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De poolprijzen van Agrifirm liggen dit seizoen circa 20% hoger in vergelijking met vorig jaar. De coöperatie blikt terug een op een jaar waarin door droogte de opbrengsten gewoontjes waren, maar wel van goede kwaliteit.

Goede vraag naar graan
De baktarwe in de basispool komt uit op €193 per ton. In de bewaarpool is de prijs €225,25 per ton. Het verkoop seizoen van de basispool loopt van mei voorafgaand aan de oogst tot mei dit voorjaar. Sinds de jaarwisseling kwam de markt boven de €200 per ton. Mede ondersteund door een goede vraag naar grondstoffen uit China en exportheffingen vanuit Rusland. Dit, samen met andere factoren, zoals slechte weersomstandigheden in Noord- en Zuid-Amerika, zorgde voor een goedlopende Europese export volgens Agrifirm. De krappe graanbalans in het voorjaar gaf de markt nog een extra stimulans.

Brouwgerst in de basispool komt dit jaar uit op €187 per ton. De brouwpremie liep op tot €12 per ton, ondanks dat de brouwgerstmarkt het hele seizoen onderdruk stond. De bierconsumptie is door corona namelijk terug gelopen. Akkerbouwers in de lange bewaarpool kunnen inclusief de brouwpremie €212,50 tegemoet zien op de afrekening. Leden van Agrifirm krijgen boven op de genoemde prijzen nog €1,75 per ton ledenvoordeel.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden