Shutterstock

Inside Uienmarkt

Op de uienmarkt staat weer 20 euro op de borden

4 Juni 2021

Nu we aan het einde van teeltseizoen 2020 zitten werd er eind vorige week - voor het eerst sinds begin maart - weer €20 per 100 kilo betaald op de boer. Hebben de uienprijzen zich de afgelopen week doorgezet?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het meest recente exportcijfer (week 19) komt uit op 14.118 ton uien. Vorige week was er wat extra vraag overzee, maar dat heeft zich deze week niet doorgezet. De export blijft daarom op een redelijk constant niveau hangen.
Aan het einde van vorige week werd er voor een paar mooie partijen voor €20 betaald.

Focus verpakkers op komend seizoen
Veel uientelers leefde in de hoop dat de opwaartse beweging van uienprijzen deze week ging doorzetten. Vorig jaar was namelijk een vergelijkbaar beeld zichtbaar, toen steeg de uienprijs in week 20 van €17 naar €20, waarna de uienprijs door het dak heen ging. Zulk een stijging was deze week niet zichtbaar. Een aantal verpakkers stopt met draaien, nu de baal- en boerenprijzen niet meer matchen en richten zich op het komende seizoen.  

Voor het eerst sinds 4 maart 2021 staat de €20 weer op bord bij de regionale beursnotering in Emmeloord. Deze beursnotering komt uit op €16 tot €20. De beursnoteringen in Goes en Middenmeer bleven eerder in de week nog steken op noteringen van €15 tot 17,50 (Middenmeer) en €15 tot €18.

De baalprijzen zijn stabiel. Een overzicht van de baalprijzen vind je in de DCA notering Baalprijs Uien

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden