Shutterstock

Inside Peen

Stevig einde van het peenseizoen

4 Juni 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het peen seizoen is zo goed als klaar. Naar Oost-Europa is vrijwel geen export meer en ook andere afnemers stappen steeds meer over op de nieuwe oogst. Spoelers die nog draaien hebben het rustig.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Diverse spoelers zijn inmiddels gestopt met de verwerking van peen uit de bewaring. De bedrijven die nog wel draaien spoelen vooral eigen voorraad en kopen niet of nauwelijks bij. Er is daardoor weinig handel in B-peen uit de bewaring.

De transacties die deze week zijn gedaan, komen vooral voor rekening van bedrijven die net nog wat te kort komen en moeten kopen om de verplichtingen naar klanten na te komen. Verkopers weten dat en zo blijft de prijs op niveau, mede door de beperkte beschikbaarheid van goede peen.

C-peen blijft gevraagd
De DCA-notering voor B-peen staat op €31 per 100 kilo. Dat is gelijk aan vorige week. Goede peen is net als de afgelopen weken moeilijk te krijgen. Er moet wel bij worden aangetekend dat er deze week maar een beperkt aantal transacties is gedaan. In C-peen wordt nog wel handel gedaan, maar ook hier gaat het om een beperkt aantal transacties. C-peen van de nieuwe oogst komt later beschikbaar, waardoor hier nog wel vraag naar blijft. De DCA-notering van C-peen stijgt met €2,50 ten opzichte van vorige week en komt uit op €37,50 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Omdat er niet veel B-peen van de oude oogst wordt verwerkt en vanwege het beperkte volume dat wordt verhandeld, is dit de laatste DCA-peennotering van dit seizoen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden