Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Welke groenbemester past bij NKG?

21 Juli 2021

Steeds meer akkerbouwers maken gebruik van niet kerende grondbewerking (NKG) voor diverse teelten. De voordelen van NKG zijn inmiddels alom gekend, maar uitdagingen zijn er ook. Een passende groenbemester helpt problemen te voorkomen.

Door niet-kerende grondbewerking verbeteren akkerbouwers de waterhuishouding, draagkracht en structuur van hun bodem en sparen ze het bodemleven. Om zo'n systeem van minimale grondbewerking te doen slagen, geldt maximaal gebruik van groenbemesters. Die houden het land bedekt, ondersteunen de toename van organische stof en voeden het bodemleven.

Maar als je niet kunt ploegen, mag dat tussengewas in het voorjaar niet de droging van de grond en inzaai van de hoofdteelt in de weg staan. Dat vraagt om een groenbemester die goed uitvriest en geen zode vormt.

Greencover NKG
Daarom ontwikkelde LG het speciale mengsel Greencover NKG. Niet te massaal en makkelijk uitvriezend vraagt dit product weinig tijd en bewerkingen om te verkleinen en in te werken. Dat helpt om tot een goed werkbaar zaaibed te komen zonder hinderlijke gewasresten en problemen met opslag. Bovendien houdt de vlotte grondbedekking onkruiden buiten de deur. Het totaalplaatje van NKG en groenbemesting maakt een bedrijfsvoering ook minder gevoelig voor droogte; door meer organische stof houdt de bodem meer vocht vast en de bouwvoor profiteert van meer capillaire opstijging vanuit de ondergrond.

Bekijk de samenstelling van Greencover NKG

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief