Josh Withers - Unsplash

Aangeboden: Electronic Visa Solutions

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Australië

13 Augustus 2021

De Australische markt biedt interessante kansen voor Nederlandse bedrijven in de agrarische (technologie) sector. Voor een werkgerelateerde reis naar Australië heb je meestal geen werkvisum nodig maar kun je gewoon online het eVisitor visum aanvragen.

Agrarische sector in Australië
Australië is het tweede grootste agrarische gebied ter wereld. Er zijn circa 85 duizend boerderijen in het land die samen meer dan 372 miljoen hectare grond in beslag nemen voor landbouwproductie. Deze agrarische bedrijven bezetten dan ook 48% van de grondoppervlakte van Australië. In 2019 bedroeg de totale omzet van de agrarische industrie zo'n AUD 282,2 miljard. Dankzij de verscheidenheid aan klimaten die het land kent, is er een enorme diversiteit aan producten. De belangrijkste daarvan zijn vee, vlees, vis, zuivel, groente, fruit en granen.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De National Farmers Federation (NFF) beoogt de Australische agrarische industrie te laten groeien tot AUD 100 miljard in 2030. Hierdoor bestaan er veel kansen voor Nederlandse bedrijven die landbouwmachines, verwerkingstechnologie, waterbeheertechnologie of alternatieve energie leveren. Mocht je deze kansen verder willen ontdekken door naar Australië af te reizen, dan zul je met een aantal dingen rekening moeten houden.

Kansen in Australië verkennen: wel of geen werkvisum nodig?
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is lang niet altijd een werkvisum vereist om werkzaamheden in Australië te mogen verrichten. In de meeste gevallen kun je gewoon met het eenvoudig online aan te vragen eVisitor visum reizen, bijvoorbeeld voor het bezoeken van een beurs/seminar/conferentie, het bijwonen van bijeenkomsten/rondleidingen/vergadering, het onderhandelen over en ondertekenen van zakelijke overeenkomsten en het volgen van een studie of training (behalve medische studies). Ook het verkopen van diensten of producten aan bedrijven of organisaties is toegestaan met een eVisitor visum voor Australië.

Het is echter niet toegestaan om deze diensten of producten aan consumenten in Australië te verkopen of om diensten te leveren aan bedrijven als je alleen in het bezit bent van een eVisitor visum. Om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren in Australië heb je een speciaal werkvisum nodig. Ook mag u met een eVisitor visum niet in dienst treden bij een Australische werkgever en u en uw werkgever mogen geen vergoeding, salaris of ander soort betaling van een Australisch bedrijf/consument ontvangen voor uw werkzaamheden.

eVisitor visum Australië
Het eVisitor visum voor Australië is vanaf het moment van toekenning een heel jaar geldig. Gedurende deze twaalf maanden mag je een onbeperkt aantal keer naar Australië reizen, zolang elk verblijf maar maximaal drie maanden duurt. Alleen de aankomstdatum hoeft binnen de geldigheidstermijn te vallen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden