Limagrain

Aangeboden door Limagrain

De wintertarwe top 4 voor oogst 2022

24 Augustus 2021

De tarweoogst is in volle gang en de eerste resultaten van de wintertarwerassen zijn binnen. Tijd om te gaan kijken naar de rassenkeuze voor het volgende seizoen. In onderstaande video vertelt Martijn van Overveld je meer over de top 4 wintertarwerassen voor oogst 2022.

Rendement tarweteelt
Het Europese tarwe-veredelingsprogramma van Limagrain stelt opbrengstpotentie in combinatie met sterke resistentiegenen en stevig stro centraal. Onze rassen zijn verkrijgbaar bij je lokale graancollecteur of dealer. Selecteer je rassen met onze online keuzetool.

 • Rgt Reform: nr. 1 kwaliteitstarwe van de Rassenlijst
  Top in bakkwaliteit (9,5 op 10 voor deegkwaliteit) en zeer stabiel in korrelopbrengst. Geschikt voor vroeg én laat inzaaien en ook geschikt voor tarwe-op-tarwe. Oogstspectrum zit tussen 9 en 13 ton per hectare.
 • Chevignon: supergezonde opbrengsttopper baktarwe
  Eén van de grootste groeiers van de nieuwe rassen in Nederland door de combinatie van vroegrijpheid, gezondheid en opbrengst. Chevignon is één van de toprassen in hectolitergewicht in de proeven op Ebelsheerd.
 • LG Cambria: vultarwe met ijzersterke resistenties
  Vultarwe met bovengemiddelde opbrengst (op Ebelsheerd 13,4 ton in behandelde proef en 12,4 ton in onbehandelde proef in 2020). Heeft ijzersterke resistenties en bij de oogstspreiding is LG Cambria inzetbaar als latere tarwe. Van dit ras is dit jaar ruim zaaizaad beschikbaar.
 • LG Skyscraper: veelbelovende kiloknaller
  Nieuwe biscuit/voertarwe met hoge gezondheid. Scoort nr. 1 in korrelopbrengst in Engelse rassenproeven. De LG Skyscraper heeft een zeer sterke resistentie tegen gele roest en is geschikt voor tarwe-op-tarwe. Een ras om in de gaten te houden!

Bekijk hier onze wintertarwerassen

Deze businesscase is powered by:
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief