Beequip

Aangeboden door Beequip

Gebruikte machines leasen voor liquiditeitsbehoud

18 Oktober 2021

Nu de levertijden van nieuwe machines steeds langer worden, wordt de vraag naar gebruikte landbouwmachines steeds groter. En ondanks dat gebruikt materieel over het algemeen goedkoper is dan een nieuw model, blijft de aanschaf ervan een aanslag op de bedrijfskas. Leasen kan dan een uitkomst zijn.

Omdat je met lease de machine in termijnen betaalt, houd je geld over om andere investeringen te doen. Zo kan je bedrijf blijven groeien of wat meer financiële zekerheid behouden. Bovendien is leasen heel eenvoudig bij Beequip.

Leasen steeds populairder
Waar het financieren van je huis of auto al gangbaar is vandaag de dag, is een landbouwmachine leasen nog minder gebruikelijk voor landbouwbedrijven en veehouders. Best vreemd, gezien de hoge kosten van nieuw of gebruikt landbouwmaterieel. Bovendien zullen deze prijzen naar verwachting alleen nog maar meer stijgen in de aankomende periode.

Steeds meer landbouwondernemers zien dan ook de voordelen van leasen. Door je machine te kopen met financiering voorkom je namelijk liquiditeitsproblemen. En kun je met een goede machine aan de slag waarmee je je bedrijf weer verder helpt. Een hakselaar leasen is mede daarom al gebruikelijk voor loonwerkers.

Anders dan de bank
Een financiering bij Beequip werkt anders dan bij de lokale bank. Want in plaats van de bedrijfscijfers van je onderneming te bekijken, staat de waarde van je machine centraal in de lease aanvraag. Hierdoor is er meer mogelijk.

Zo kun je in veel gevallen leasen zonder jaarcijfers, als je een starter bent bijvoorbeeld. Maar kun je met wat minder goede jaren achter de rug een machine leasen. Bovendien kan een lease binnen 72 uur geregeld zijn, zodat jij snel kunt schakelen wanneer je een gebruikte machine op het oog hebt. 

Verduurzamen met sale & lease back
Je kunt er ook voor kiezen om kapitaal vrij te maken dat eigenlijk vast zit in de machines die je al bezit. Dit heet sale & lease back. Hierbij verkoop je je machines tijdelijk aan Beequip, en lease je deze terug. Totdat aan het einde van de leaseperiode het materieel weer helemaal van jou is. In de tussentijd kun je je machines gewoon blijven gebruiken.

Op deze manier maak je kapitaal vrij dat je voor van alles kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van je bedrijf; iets waar veel boeren over nadenken. Maar ook andere initiatieven zijn mogelijk. Er wordt dan samen gekeken naar wat er allemaal wél kan voor jouw onderneming.  

Interesse in het leasen van een landbouwmachine?
Je kunt eenvoudig de leaseprijs van de landbouwmachine die je op het oog hebt berekenen via de leasecalculator, om te zien wat je ongeveer maandelijks kwijt zal zijn voor een machine. Hier kun je ook de machines die je bezit invoeren voor een sale & lease back aanvraag.

Wil je liever eerst iemand spreken? Dat kan natuurlijk ook. We helpen je graag telefonisch via 010 – 340 08 44 of mail naar sales@beequip.nl.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief