Agrifoto

Inside Peen

Er moet nog flink wat peen worden verstouwd

12 November 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Het blijft stroef lopen op de peen markt. Aanbod van peen is er zat maar de afzet is er onvoldoende. En er moet behoorlijk wat geruimd worden voordat er weer wat lucht op de markt komt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er komen steeds weer wat kleine partijen beschikbaar van peen die net niet in de koeling past en direct weg moet. Daarnaast zijn er ook complete percelen waar de peen in de grond zit en waar geen koper voor is. Daardoor blijft er (te) veel peen boven de markt hangen, zoals eigenlijk al sinds kort na de start van het seizoen het geval is.

Te goede peen?
De kwaliteit van de peen werkt daarbij in zekere zin ook nog in het nadeel. Er wordt zeker in vergelijking met de afgelopen jaren maar weinig uitgespoeld. Van de bruto kilo's blijven veel netto kilo's over. En van de peen die nu nog vast staat in het land blijft bij de huidige weersomstandigheden de kwaliteit goed, misschien zelfs wel beter dan in de koeling. "Het is cru om te zeggen maar een strenge vorstperiode binnen nu en een week of vier tot zes zou de beste koopman zijn", aldus één van de handelaren.

Geen grote verschuivingen
Bij de DCA Notering B-peen is de gemiddelde notering gelijk gebleven met €6 per 100 kilo. De range is wel iets breder geworden met €4 per 100 kilo voor goede peen maar direct weg en tot €8 per 100 kilo voor de zeer goede peen voor in de bewaring. De DCA Notering C-peen is gezakt met €0,50 per 100 kilo naar €5,50 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden