Agrifoto

Inside Peen

De handel in peen blijft moeizaam

3 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Er is weinig beweging op de markt voor peen. De combinatie van voldoende aanbod en relatief weinig vraag houdt de markt in een houdgreep. De prijzen blijven daardoor op laag niveau en er is maar weinig handel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Spoelers hebben over het algemeen voldoende werkvoorraad en zijn maar zeer beperkt aan de markt om bij te kopen. De markt voor peen die nu nog op het land staat, is daarmee erg klein. Het is volgens insiders een kwestie van geluk om daar nu nog een koper voor te vinden.

Aan de markt tegen bodemprijzen
Landen uit Oost-Europa informeren - volgens verschillende spoelers en handelaren - wel naar peen. Afnemers uit landen als Polen of Tsjechië hebben alleen iets te goed in de gaten dat het matig loopt in de Nederlandse handel en bieden daarom absolute bodemprijzen. Sommige spoelers gaan daarin mee, terwijl anderen deze orders liever laten lopen; zij vinden het risico te groot.

De DCA-notering voor B-peen staat deze week op €5 per 100 kilo. Dat is €0,50 lager dan vorige week. Voor zo ver er handel wordt gedaan, zitten de meeste partijen op de onderkant van de notering van €4 per 100 kilo. De DCA-notering voor C-peen is gelijk bleven aan vorige week met €4,50 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden