Agrifoto

Nieuws McCain

McCain investeert in productie van wortelfrites

15 December 2021 - Jeannet Pennings

McCain investeert fors in het bedrijf Strong Roots, gespecialiseerd in de productie van plantaardige diepvriesproducten. Met de samenwerking wil de fritesfabrikant het productportfolio uitbreiden en inspelen op de snel groeiende vraag naar gezonde en makkelijke voeding.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de investering van $55 miljoen verwerft McCain een minderheidsbelang in Strong Roots. Het in 2015 gestarte Strong Roots blijft zelfstandig opereren, maar kan dankzij de nieuwe samenwerking haar groei verder versnellen. Daarvoor leunt het bedrijf op het wereldwijde netwerk van McCain.

Strong Roots is nu actief in Groot-Brittannië, Ierland en de Verenigde Staten. Het bedrijf wil haar positie in de bestaande markten verstevigen. Daarnaast wil het nieuwe markten betreden door samen te werken met retailers en uit te breiden naar het foodservicekanaal. "Samenwerken met McCain Foods stelt ons in staat om ons merk en de waarden waar het voor staat te laten groeien", aldus oprichter en CEO Samuel Dennigan.

Gezonder en duurzamer
Voorbeelden van producten van Strong Roots zijn frites van wortels, burgers van rode bieten en bonen, en hash browns van bloemkool. Volgens Max Koeune, CEO van McCain Foods, sluit Strong Roots aan bij McCain's innovatieve benadering van voedsel creëren. "Het helpt ons portfolio van gezonder en duurzamer voedsel dat voldoet aan de veranderende consumenteneisen te laten groeien."

Het is niet de eerste keer dat McCain een dergelijke investering aankondigt. In de afgelopen jaren werd onder meer al geïnvesteerd in The Simple Root, dat alternatieve zuivelproducten aanbiedt, Simulate, een plantaardig alternatief voor kipnuggets, en GoodLeaf Farms, een verticaal landbouwbedrijf dat bladgroenten verbouwt.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden