Agrifoto

Analyse Peen

Oost-Europese vraag lichtpuntje op peenmarkt

24 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Grote drukte in de dagen voor Kerst, het blijft uit op de markt voor peen. Enkele spoelers melden wel wat extra werk gehad te hebben eind vorige week en in de eerste dagen van deze week. Dat is voor de stemming op de korte termijn in elk geval een lichtpuntje.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat de vraag naar peen iets aantrekt, komt vaker voor in deze tijd van het jaar. De handelaren uit Oost-Europa willen kost wat kost voorkomen dat ze 'nee' moeten verkopen rond de feestdagen en houden daarom een ruimere voorraad aan. Nederlandse peen is een aantrekkelijk optie voor deze extra voorraad. Bij de huidige prijzen kunnen Oost-Europese handelaren er geen buil aan vallen, zo is de heersende gedachte. Of die extra vraag ook in het nieuwe jaar standhoudt, is afwachten, al werken de matige prijzen wel duidelijk in ons voordeel.

Vorst gewenst
De weerberichten voorspelden koud weer in grote delen van Europa. Dat is deels uitgekomen. De vorst was echter niet van dien aard dat de peen die nog op het land staat, kapot gevroren is. Het aanbod van af land peen blijft de handel wel parten spelen, melden verschillende handelaren. Doorgaans draaien spoelers nu al een paar weken op peen uit de koeling. De toch al ruime voorraad slinkt onvoldoende en blijft boven de markt hangen.

De DCA-notering voor B-peen blijft met €5 per 100 kilo onveranderd ten opzichte van vorige week. De onderkant van de notering staat op €4 en de bovenkant op €6 per 100 kilo. De DCA Indicatieprijs voor C-peen komt uit op €4,50 per 100 kilo, bij een prijsband van €4 tot €5 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden