Shutterstock

Nieuws Frites

McDonald's laat in Japan aardappelen invliegen

29 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

McDonald's neemt drastische maatregelen om het fritestekort op te lossen in Japan. Het Amerikaanse expeditiebedrijf Flexport heeft bekendgemaakt de opdracht binnen te hebben om aardappelen uit de VS per vliegtuig naar Japan te vervoeren. Flexport gaat drie Boeing 747-ladingen met aardappelen naar Japan vliegen, zo liet topman Ryan Petersen via Twitter weten.

Het tekort aan frites in Japan is volgens Bloomberg ontstaan door overstromingen in de Canadese haven van Vancouver en de verstoringen in de logistieke ketens door de coronacrisis. McDonald's was daardoor genoodzaakt vanaf 24 december alleen nog kleine porties frites te serveren. De Amerikaanse fastfoodketen wilde bij Bloomberg het bericht van Flexport niet bevestigen of ontkennen. De woordvoerder heeft wel laten weten dat naar verwachting vanaf 31 december de medium en grote porties frites weer op het menu komen in Japan.

Het tekort aan frites blijft overigens niet beperkt tot McDonald's in Japan. De New Yorkse hamburgerrestaurant J. G. Melon maakte vorige week bekend de 'cottage fries' van het menu te halen vanwege problemen met de levering. En ook bij andere producten als roomkaas en kip zijn her en der moeilijkheden met leveringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Emissies

McDonald's sluit bondje met FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden