Shutterstock

Nieuws Frites

McDonald's laat in Japan aardappelen invliegen

29 December 2021

McDonald's neemt drastische maatregelen om het fritestekort op te lossen in Japan. Het Amerikaanse expeditiebedrijf Flexport heeft bekendgemaakt de opdracht binnen te hebben om aardappelen uit de VS per vliegtuig naar Japan te vervoeren. Flexport gaat drie Boeing 747-ladingen met aardappelen naar Japan vliegen, zo liet topman Ryan Petersen via Twitter weten.

Het tekort aan frites in Japan is volgens Bloomberg ontstaan door overstromingen in de Canadese haven van Vancouver en de verstoringen in de logistieke ketens door de coronacrisis. McDonald's was daardoor genoodzaakt vanaf 24 december alleen nog kleine porties frites te serveren. De Amerikaanse fastfoodketen wilde bij Bloomberg het bericht van Flexport niet bevestigen of ontkennen. De woordvoerder heeft wel laten weten dat naar verwachting vanaf 31 december de medium en grote porties frites weer op het menu komen in Japan.

Het tekort aan frites blijft overigens niet beperkt tot McDonald's in Japan. De New Yorkse hamburgerrestaurant J. G. Melon maakte vorige week bekend de 'cottage fries' van het menu te halen vanwege problemen met de levering. En ook bij andere producten als roomkaas en kip zijn her en der moeilijkheden met leveringen.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Het ware verhaal achter het wereldfritestekort

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

Nieuws Frites

Fastfoodketens hebben nog frites tekort in Zuid-Korea

Nieuws Aardappelen

Fritestekort in Azië is nog niet opgelost

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief