Agrifoto

Analyse Peen

Peenteler en handelaar vinden elkaar moeilijk

28 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Het is zoeken en aftasten en aftasten op de peenmarkt. Er staat genoeg goede peen in de bewaring maar teler en afnemer hebben nog veel moeite om tot een voor beide passende prijs te komen. Voor de peen die nu wordt aangeboden is vooral de kwaliteit een punt van zorg. De mindere partijen zorgen voor ligt dwingend aanbod op de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Telers met mooie peen in de bewaring worden van de huidige prijzen nog niet echt warm. De vraag naar gespoelde peen is ook niet van dien aard dat spoelers echt de boer op moeten om aan de orders te kunnen voldoen. Een groot deel van de handel die wordt gedaan is voor levering op termijn, vaak een maand of twee. Prijzen voor goede peen liggen daarbij zo rond €15 per 100 kilo. Voor directe levering kunnen of willen handelaren en spoelers deze prijzen niet betalen, omdat de prijzen van gespoeld product niet mee stijgen. Telers willen echter ook niet veel zakken en dat zorgt voor een patstelling. Het gevolg is dat er relatief weinig gedaan wordt op de markt.

Stapje terug
De DCA Notering voor de B-Peen doet ten opzichte van vorige week een stapje terug en staat weer op het niveau van twee weken geleden. De bovenkant van de markt staat op €12 en de onderkant op €8 per 100 kilo. Daarbij moet wel worden vermeld dat er weinig handel is en dat de handel die er is voor het grootste gedeelte op de onderkant van de notering wordt gedaan. €12 wordt betaald, maar dan moet de kwaliteit zeer goed zijn. De DCA Notering C-peen blijft wel gelijk aan vorige week en loopt van €9 tot €10 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden