Shutterstock

Analyse Peen

Matige vraag naar peen, met een klein lichtpuntje

18 Maart 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Het blijft moeizaam lopen op de peenmarkt. Het vaste werk loopt nog wel aardig door volgens verschillende spoelers, maar verder is er niet veel te beleven. Een klein lichtpuntje is dat de vraag uit Oost-Europa wel weer iets aantrekt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een paar weken hebben kopers uit Oost-Europa relatief weinig tot bijna niets in Nederland gekocht. Die trend is nu een beetje gekeerd en ze keren weer voorzichtig terug. Het is niet zozeer Polen, maar landen als Tsjechië, Servië en Hongarije die wat meer handel doen. Niet dat het om noemenswaardige aantallen gaat die nu daar heen verdwijnen, maar het zet toch net een andere toon op de markt.

Gematigde vooruitzichten
Insiders blijven alleen wel erg voorzichtig in hun verwachtingen voor het verdere verloop van het seizoen. Rond Pasen trekt de vraag normaal gesproken aan en dat zou ook dit jaar goed kunnen. Of de prijs dan ook wat opklimt, valt nog te bezien. Er hangt een ruim aanbod boven de markt en niet alleen in Nederland. Dat is voor de prijsvorming niet gunstig. We moeten het voor de exportbestemmingen echt van hebben dat we goedkoper zijn dan onze buurlanden, zeggen enkele spoelers. In zo'n markt is lastig de prijs omhoog te krijgen.

De DCA notering voor B-peen komt deze week uit op €8 per 100 kilo. Dat is gelijk aan vorige week. De range ligt tussen de €6 en €10 per 100 kilo. Het is alleen wel zoeken naar een koper. De DCA notering voor C-peen staat op €7 per 100 kilo, eveneens dezelfde notering als vorige week.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden