Shutterstock

Analyse Peen

Vraag naar peen trekt voorzichtig wat aan

25 Maart 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De vraag naar peen trekt iets aan, melden meerdere spoelers. Vooral Polen is weer meer aan de markt. Dat is een positieve ontwikkeling, maar zorgt nog niet direct voor een omslag op de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kopers uit Oost-Europa zijn weer actiever op zoek naar Nederlandse peen. Het is vooral Polen dat de kar trekt na een aantal rustige weken. Opvallend is dat landen als Hongarije en Tsjechië - die eerder belangrijke bestemmingen waren - een klein stapje terug doen. Per saldo is er echter meer vraag naar peen. Dat is volgens insiders een positieve ontwikkeling in aanloop naar Pasen, dat doorgaans een drukke periode is voor spoelers.

Nog geen omslag
Dat de vraag wat aantrekt, zorgt overigens niet direct voor een omslag op de markt. Er hangt nog altijd een relatief grote voorraad boven de markt. Ook is er wat licht dwingend aanbod van partijen die in kwaliteit achteruitlopen. De telers met goede peen in de koeling, staan in dubio: maak je gebruik van deze periode waarin de vraag aantrekt, of zit later in het seizoen nog meer in het vat?

De DCA-notering voor B-peen blijft onveranderd, ten opzichte van vorige week: €8 per kilo. De bovenkant van de B-peen-notering staat op €10 en de onderkant op €6 per 100 kilo. Ook de notering voor C-peen is gelijk aan vorige week, op €7 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden