Agrifoto

Analyse Peen

Opleving van peenmarkt in de kiem gesmoord

1 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De kleine opleving in de vraag naar peen die vorige week werd ingezet zet niet door. Spoelers en handelaren klagen dat kopers erg voorzichtig zijn op het moment. Er wordt wel wat gedaan maar niet meer dan strikt noodzakelijk.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kopers uit Oost-Europa die de laatste weken - en dan vooral de afgelopen week - voor wat reuring op de peenmarkt zorgden, houden zich deze week gedeisd. Vraag is er daardoor weinig en als je iets binnen kan halen moet het allemaal erg scherp, volgens insiders. Zowel boeren als verwerkers draaien onder de kostprijs. Spoelers vragen zich af of ze geen orders moeten laten schieten in de huidige vechtmarkt.

Krimp in areaal verwacht
Telers hebben weinig invloed op de huidige marktontwikkelingen en kijken vooral naar het komende seizoen. De kosten voor teelt en bewaring stijgen in de huidige markt en dat is bepaald niet bemoedigend voor het nieuwe seizoen. Het is natuurlijk nog vroeg, maar verschillende bronnen gaan er al wel vanuit dat het areaal peen best wel wat zal krimpen het komende teeltjaar.

Ondanks de matige stemming blijft de DCA-notering gelijk aan vorige week. B-peen staat op €8 per 100 kilo met een spreiding tussen €6 en €10. De Notering voor C-peen blijft op €7 per 100 kilo staan. Qua prijs is de rek er uit volgens verschillende handelaren. Traditioneel trekt de vraag naar peen rond de paasdagen aan. De hoop is dat dat dit jaar ook gebeurt, maar een opleving in de prijs wordt door de meeste handelaren niet verwacht.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden